Kenneln

Anne-Charlotte Lehn heter jag men kallas kort och gott Lotta.

Har haft hundar runt mig i hela mitt liv, min första egna köpte jag 1982 och sedan dess har det rullat på.

Uppfödare sedan 1995.

Förr om åren engagerade jag mig mycket i hundar som omhändertogs eller hundar som var missförstådda av människan. Under årens lopp så har jag haft Schäfer, Leonberger, Collie,Tax, Grönlandshund, Pyrenérhund som egna raser.

Flera av raserna gillar jag fortfarande och har lite ”koll på”

Däremot la jag schäferhunds livet bakom mig 2002 men då hade jag haft rasen i 20 år. – inga egna kullar men fodervärds kullar har blivit födda här.

Pyreneérhunden kom in 1991 och gick ur tiden 2006 – vart tyvärr aldrig några kullar. Denna ras följer jag fortfarande då jag gillar den lite extra.

Taxen kom in som en virvelvind 1990 och med den startade jag min kennel, den gick ur tiden 2004.

HotShot

HotShot

Grönlandshunden kom in 1995, några goa kullar föddes här, gick ur tiden 2008.

Leonberger och Långhårig Collie har endast varit mys proppar.

År 2000 kom då Kuvasz in i mitt liv & den är fast här 🙂

Är 2004 så häpnade jag omgivningen med Kavkaskaja Ovtjarka (Kaukasisk Ovcharka ) , har fortfarande inte haft någon kull av denna ras men framtiden ser ljus ut. Har varit utan rasen i några år men i maj 2016 så kom då en helt underbar kille hit.

 

Jag har då endast valpar ibland då jag håller på kvalitén, för mig är helheten viktig.

Här föds alla valpar upp inomhus för att får en bra start med slammer, dammsugare o.s.v Dom får lära sig att umgås med vuxna hundar, tyvärr har vi inga hemmavarande barn så dom är inte barnvana från start.

En sund hund i en sund kropp,bevara vaktegenskaper, temperament. Man får inte glömma att i vårat moderna samhälle så är socialiseringen av Kuvasz & Kaukasisk Ovcharka en stor nödvändighet för att den ska fungera utanför sitt revir.

Intresserad av att köpa Valp eller vuxen hund från mig så hör av dig, antingen via mail ( är lättast på grund av mitt arbete) eller ring.

VÄLKOMMEN till kennel RED DOG’s!

Vårat foder kommer ifrån: